Els alts directius Divalterra neguen que els contractaren per la filiació política o les donacions als partits

Els processat del cas Alqueria Manuel Carot, Miguel Ángel Ferri, Víctor Jiménez i Salvador Femenia asseguren que van superar un procés selectiu centrat en mèrits i competències

El banc dels acusats del cas Alqueria
El banc dels acusats del cas Alqueria / José Rodríguez/Ricard Gallego (Europa Press)

Quatre dels beneficiaris dels contractes d'alta direcció de l'extinta Divalterra han negat que la contractació es fera per motius polítics. Asseguren que no estaven afiliats a cap formació i que van passar un procés selectiu, presentat currículum i sotmetent-se a diverses entrevistes. Així ho han mantingut els acusats Manuel Carot, Miguel Ángel Ferri, Víctor Jiménez i Salvador Femenia en una nova jornada del cas Alqueria, que investiga la seua presumpta contractació irregular per a afavorir al PSPV i a Compromís.

Els quatre, que només ha volgut respondre a les preguntes formulades per les defenses, han explicat que s'assabentaren de la convocatòria per diversos mitjans, i que els cridaren a l'entrevista després d'enviar un correu amb l'experiència i formació acadèmica.

Preguntat per si se li va demanar com a requisit per a ocupar el lloc fer donacions a algun partit polític, Manuel Carot, que es va encarregar de l'àrea de zones verdes, ha contestat que "no". "Ni en vaig fer tampoc", ha apuntat.

Tots asseguren haver sigut advertits que hi haguera alguna irregularitat amb els seus contractes d'alta direcció, com ja van fer la resta d'investigats en la sessió d'aquest dimecres. "Et veus davant d'un contracte de Divalterra i llavors el firmes i a treballar amb la il·lusió de tot el món. No ho lliges. Sabia que era d'alta direcció i la remuneració anual. Després, a treballar", ha explicat Salvador Femenia, amb experiència en forestals i carreteres

També et pot interessar

stats